Πολύ καλή αυτή η ιδέα για μια πιο μοντέρνα οπτική στο μπριτζ.
Σας κάνω ποδαρικό και σας ξεκινάω λοιπόν με τα δύσκολα: Το μπριτζ μήπως -λέω μήπως- απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες; Γιατί αυτό κυκλοφορεί στην πιάτσα...
Ακόμα, τα πιο δύσκολα: Τι βιολογική ηλικία έχει το μπριτζ... αλλά και ο παίκτης του μπριτζ;
Δεν πιστεύω να σας πιάνω αδιάβαστους, αν ναι δείτε και το μπλογκ μου:
Ανεξάρτητα από το δεδομένο αυτό, που το δέχομαι και το πιστεύω Γιάννη, έχω μια άλλη απορία για το μπριτζ και την ηλικία.
Σχετίζεται με τη συνολική εικόνα που έχει περάσει στον κόσμο για το μπριτζ. Τουλάχιστον παλαιότερα.
Σύμφωνα με αυτήν, το μπριτζ αφορά κυρίως τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τους συνταξιούχους.
Εγώ έπαιζα συστηματικά μπριτ στην ηλικία των 18 ετών. Σταμάτησα γύρω στα 25 τη συστηματική μου ενασχόληση με αυτό. Τότε με ψιλο-δουλεύανε φίλοι -πολλοί από αυτούς και κοινοί- χαρακτηρίζοντάς με "γεροντάκι" ... )) Δεν με πείραζε, αυτοί την εικόνα είχανε για το άθλημα, αυτό μου λέγανε ... Άσε που είχε και την πλάκα του.
Μήπως όμως αυτή η εικόνα κάνει κακό στο άθλημα, αφού εμποδίζει πολλούς νέους παίκτες να μπουν; Αν φυσικά παραμένει η αντίληψη αυτή.
Εκτός και αν εσύ -ή κάποιος άλλος- πιστεύει ότι το μπριτζ δεν αφορά τους νέους, στην ηλικία, ανθρώπους.
Η ενίσχυση για την παροχή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας"